KabouterKasteel

Kinderdagverblijf Kabouterkasteel is gelegen in het Oude dorp in Houten die ruimte biedt aan 2 groepen.
Kabouterkasteel biedt ruimte aan drie groepen:

  • De groep Plop is baby-dreumesgroep van 0 tot 3 jaar.
  • De groep Kwebbel is een dreumes-peutergroep van 1 tot 4 jaar.

De lokalen zijn ruim opgezet, licht en overzichtelijk. Hierdoor wordt de opvang als rustig ervaren. Er is voldoende spelmateriaal aanwezig voor de kinderen om zich op verschillende ontwikkelingsgebieden te kunnen ontplooien. Wij werken binnen onze kinderopvang met thema’s. Iedere maand staat in het teken van een ander thema. In de thema’s is het piramide project verwerkt. Iedere peutergroep heeft een 3 + groep, met deze groep doen we extra activiteiten om de kinderen voor te bereiden op de basisschool.

Een zeer persoonlijk sfeer en aandacht in de omgang, vinden we erg belangrijk in het werken met kinderen. Eén keer per maand gaan wij met de oudste kinderen naar de bibliotheek. De kinderen kunnen daar rustig boekjes lezen en er worden boekjes meegenomen naar de locatie.

De locatie beschikt over een ruime buitenruimte aan de achterzijde van het gebouw. Hier staan verschillende speeltoestellen waar uw kind(eren) naar hartelust kunnen klauteren, glijden enz. Maar ook ballen, fietsen, in de zandbak spelen en buitenactiviteiten zoals ‘’schipper mag ik overvaren’’ worden vaak gedaan met de kinderen. De locatie is rondom voorzien van een schutting en er is een camerasysteem bij de voordeur aanwezig, zodat wij kunnen zien wie er binnenkomt. Dit alles om de veiligheid van uw kind(eren) te kunnen waarborgen.

Bent u naar aanleiding van bovenstaande omschrijving geïnteresseerd geworden of wilt u de locatie eens rustig van binnen komen bekijken en eventueel onze pedagogisch medewerkers ontmoeten dan nodigen wij u van harte uit!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u contact opnemen met Roxanne Heij, leidinggevende van locatie ’t KabouterKasteel, op telefoonnummer 030-6376937