LuchtKasteel

  • Kinderdagverblijf Luchtkasteel ligt in de wijk Vollenhove.
  • Luchtkasteel biedt ruimte aan vier groepen:
  • De groepen Sterretjes en Maantjes zijn baby- dreumesgroepen van 0 tot 2 jaar.
  • De groepen Zonnetjes en Wolkjes zijn peutergroepen van 2 tot 4 jaar.

Door de multiculturele wijk waarin LuchtKasteel zich bevindt zijn wij als kinderdagverblijf ook een mooie mengelmoes van allerlei verschillende culturen en achtergronden.

Het voormalig schoolgebouw heeft goede parkeergelegenheden voor het brengen en halen van uw kind. De groepen zijn ruim, overzichtelijk en ingedeeld in kleine hoekjes waar uw kind zich lekker kan vermaken en kan genieten van al het speelgoed. Wij werken binnen onze kinderopvang met thema’s. Iedere maand staat in het teken van een ander thema. In de thema’s is het Piramide project verwerkt. Iedere peutergroep heeft een 3 + groep, met deze groep doen we extra activiteiten om de kinderen voor te bereiden op de basisschool.

De buitenruimte heeft een aparte babyhoek en allerlei buitenspeelgoed voor de oudere kindjes. Deze ruimte bevindt zich achter het gebouw en is veilig afgeschermd van de grote weg. Omdat het kinderdagverblijf in een bosrijke omgeving ligt, hebben wij geen last van voorbijkomende voetgangers en ander verkeer. Door de ruime entree is het tevens geen enkel probleem om uw kinderwagen of autostoeltje bij ons achter te laten.

Naast de reguliere opvang heeft Luchtkasteel ook de mogelijkheid om uw kind ‘Voor en Vroegschoolse educatie’ aan te bieden. In samenwerking met Gemeente Zeist is bij LuchtKasteel de mogelijkheid gecreëerd om kinderen extra ondersteuning te kunnen bieden bij taalontwikkeling of sociaal emotionele ontwikkeling. De peuterleidsters zijn opgeleid om deze ondersteuning te geven en daarnaast is er een externe kracht om de kinderen 1 op 1 te kunnen begeleiden. Na een pilot van een jaar, waaruit bleek dat dit traject erg zinvol is, is het nu volledig aanwezig op LuchtKasteel.

Bent u naar aanleiding van bovenstaande omschrijving geïnteresseerd of wilt u de locatie eens rustig van binnen komen bekijken en onze pedagogisch medewerkers ontmoeten, dan nodigen wij u van harte uit!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u contact opnemen met Mandy Krouweel, leidinggevende van Luchtkasteel, bereikbaar via telefoonnummer 030-6990808