MagischeKasteel

Buitenschoolse opvang Magischekasteel is gevestigd op Gildenveld in Zeewolde bij het kinderdagverblijf Droomkasteel. De locatie biedt ruimte aan 55 kindplaatsen. Het vervoer van alle scholen binnen Zeewolde is geheel gratis.

De BSO ruimte bestaat uit meerdere ruime lokalen en ruimtes. De huiskamer kan worden gerelaxt of gelezen. Het grote speellokaal wordt voornamelijk gebruikt om te eten en te drinken en om gezellig een spelletje te spelen. De andere ruimte wordt gebruikt voor knutselen, tekenen en bouwen, maar het is ook mogelijk dat de kinderen zich hier terug trekken met o.a. een boekje of strijkkralen. De lokalen zijn gezellig, huiselijk, maar ook overzichtelijk ingedeeld.
Via de trap en de hal van het kinderdagverblijf komen wij bij de buitenruimte. Het speelplein is alleen voor de BSO kinderen, de materialen en speeltoestellen zijn dus ook op de leeftijden van de kinderen aangepast. Er is genoeg om je uit te leven. Er is een voetbalkooi, tafeltennistafel, damtafel, volleybalen of basketballen behoort ook tot de mogelijkheden. Wij vinden bij de BSO, buitenspelen en gezamenlijk activiteiten doen erg belangrijk.

Samen spelen, ontdekken, grenzen leren kennen, je gewaardeerd voelen, vriendschappen sluiten: dat is het leven van kinderen in de basisschoolleeftijd. Zeker oudere kinderen willen vanuit zichzelf de wereld verkennen en leren van nieuwe ervaringen. Daar sluit de BSO zoveel mogelijk bij aan.

De BSO is er voor kinderen van 4 tot 13 jaar, na school, op vrije dagen en in vakanties. Het is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van dansen tot koken. We stimuleren hen op alle ontwikkelingsgebieden, motorisch, emotioneel, creatief en intellectueel.
Maar kinderen kunnen ook lekker relaxen of in een boek kruipen. Want voorop staat dat BSO voor kinderen vrije tijd moet zijn. Dat wil zeggen dat bijna alles mag en niets moet.

Die diversiteit zie je ook terug in de inrichting van de buitenschoolse opvang. Verschillende activiteiten hebben daar een eigen plekje van de knutseltafel en poppenhoek voor de kleintjes tot een hanghoek voor de groten om lekker te kletsen. BSO is tenslotte vrije tijd. Dat wil zeggen dat er veel kan, maar niets hoeft. Wij stimuleren kinderen om nieuwe dingen te ontdekken, maar laten ze vrij in hun keuze.
Bij de BSO gaan we iedere dag naar buiten, weer of geen weer. Gewoon lekker spelen in de tuin. BSO is een feestje voor de pedagogische medewerkers en de kinderen die in no-time voorbij is!

Bent u naar aanleiding van bovenstaande omschrijving geïnteresseerd of wilt u de locatie eens rustig van binnen komen bekijken en onze pedagogisch medewerkers ontmoeten, dan nodigen wij u van harte uit!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u contact opnemen met Tessa Roest, leidinggevende van Magischekasteel, bereikbaar via telefoonnummer 036-5222421.