BisonKasteel

Buitenschoolse opvang Bisonkasteel gelegen aan ’t Padvinderslaantje in Kerckebosch is een mooie bos BSO waar kinderen heerlijk kunnen genieten van de natuur. Houdt uw kind van buitenspelen? BSO Bisonkasteel is een bijzondere locatie met het thema natuur. Bij BisonKasteel ligt de nadruk op de natuur en alles wat zij ons te bieden heeft. Contact met de natuur prikkelt alle zintuigen en daagt kinderen uit tot ontdekken en verkennen. De fantasie ontwikkelt zich optimaal. Door het buiten spelen in weer en wind komt uw kind(eren) optimaal in contact met de vier seizoenen. Uw kind(eren) leert op het Bisonkasteel omgaan met factoren waar zij/hij zelf geen invloed op heeft (zoals het weer). Uw kind leert deze positief te interpreteren en te genieten van kleine alledaagse dingen. Kortom al spelend leren de kinderen veel. Binnen is er voldoende gelegenheid om te spelen. Onze kinderen zijn dol op knutselen en het spelen van gezelschapsspellen.

Deze locatie biedt ruimte aan 40 kindplaatsen van de volgende scholen:

  • Kerckboschschool
  • Comeniusschool
  • Montessori Kerckebosch

In het weekend fungeert deze locatie als scoutinggebouw. Deze is volledig aan onze wensen aangepast. De opvang vindt plaats op 2 verschillende groepen. De Boskabouters en de Beverbende. Hier spelen de kinderen van 4-12 jaar. Het gebouwtje is van hout midden in het bos, gezellig en knus waar kinderen lekker kunnen relaxen en ravotten.

De kinderen worden altijd door een pedagogisch medewerker uit school gehaald. Dit kan lopend zijn voor de Kerckeboschschool. Het taxivervoer is gratis dit doen wij voor de Comeniusschool.

Bent u naar aanleiding van bovenstaande omschrijving geïnteresseerd of wilt u de locatie eens rustig van binnen komen bekijken en onze pedagogisch medewerkers ontmoeten, dan nodigen wij u van harte uit!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u contact opnemen met Joris Haver, leidinggevende van Bisonkasteel, bereikbaar via telefoonnummer 06-11629751